top of page

Buitenplaats De Broekhuizen 
De Broekhuizen 1, 7722 PC  Dalfsen
eigenaar: Jetty van Munster          telefoon: 06-51951318
mail:
info@buitenplaatsdebroekhuizen.nl    website: www.buitenplaatsdebroekhuizen.nl

Op dit oude erf tussen Dalfsen en Zwolle, in het Overijsselse Vechtdal, ligt Buitenplaats de Broekhuizen. Door het handhaven van oude elementen en het aanbrengen van nieuwe singels is er bij de ontwikkeling van het erf tegenwicht geboden aan het omringende gebied, waar deze elementen verdwenen zijn.

Buitenplaats Broekhuizen.jpg

Het huis wordt omringd door een vijver en borders. Door verschillende hoekjes, paadjes en zitjes is er steeds een andere belevenis in de tuin. Het weiland is met behulp van een landschapsarchitect ingericht. Via een mooie wandeling langs schapen, een natuurlijke waterpartij en singels kom je bij een uitzichtpunt, waarop je een een prachtig uitzicht hebt op de meanderende Vecht. In de tuin wordt bij de aanleg en onderhoud rekening gehouden met alle fauna. Het bordje 'tuinreservaat' hangt niet voor niets bij het hek. Er broeden, verblijven en wonen verschillende soorten vogels, vlinders en zoogdieren.

De tuin is een werkplaats en tevens Worteltuin. Voor verdere informatie ga naar www.buitenplaatsdebroekhuizen.nl en www.stichtingwortel.nl

bottom of page